Zimska priča (Winter’s tale) 2014

Zimska priča (Winter’s tale) 2014

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Winters Tale“Ovo nije istinita priča, ovo je istinita ljubav” – glasi rečenica na posteru filma Zimska priča (Winter’s tale) 2014 -te i mislim da ga ni sama ne bih bolje mogla opisati. Zasnovana na istoimenoj noveli ova priča prkosi svakoj logici koju ćete ili da volite ili da mrzite. Ukoliko pročačkate malo po kritikama za ovaj film naićete na to da postoji igra zasnovana na ovom filmu u kojoj imate zadatak da gledate film sa prijateljima i svaki put popijete gutljaj alkohola kada neko pauzira film jer mu nije jasno šta se tačno dešava. Samim ti prepričati sadržaj filma predstavlja izazov za sebe ali evo da pokušam: Peter Lake (Colin Farell) je ruski imigrant koji je u Ameriku došao u malom čamcu dok je još bio beba. Tu ga odgaja Perly (Russell Crowe) koji je demon i Peter pod njegovim okriljem odrasta u lopova. Jednog dana krenuo je da opljačka kuću za koju je mislio da je prazna međutim u kući je ugledao jednu devojku(Jessica Brown Findlay) po imenu Beverly. Kada ga je primetila posle nekoliko šala na račun lopova ona ga poziva na čaj i tu započinje njihova ljubavna romansa. Ono što Peter ne zna je da je Beverli smrtno bolesna i vrlo brzo ona i umire. U sledećem trenutku nalazimo se u modernom New York-u gde Peter pokušava da oživi(reinkarnira) Beverly ali ubrzo shvata da ga ipak čeka drugačija sudbina.

Konfuzno zar ne? Dodajte tome još magičnog belog konja koji se pojavljuje u više scena i priča je kompletna.

Ipak uprkos neverovatnoj priči koja se može svrstati u naučnu fantastiku u pozadini je prelepa ljubavna priča između Petera i Beverly zbog koje je vredno pogledati ovaj film. Sjajna hemija između glumaca privućiće pažnju publike sa svojom uverljivošću. Ovo je ljubavna priča koja je ispričana na sasvim nesvakidašnji način zbog čega moram reći da je ovaj film dobar i da mi neobično sastavljena priča koja se bliži apsurdu i ne smeta toliko.

Osim toga cinematografija je prelepa, boje su izuzetne i specijalni efekti su sjajno odrađeni.

Jedina zamerka što se mene tiče je što ne volim kada se u filmu šapuće u velikom broju scena jer volim da gledam filmove bez titlova pa ko preferira da tako gleda filmove će se namučiti u određenim trenutcima da čuje šta junacu filam pričaju.

Akiva Goldsman koji je dobio oskara za film “Beautifull mind” i koji je posle toga napravio grozne Batman filmove ovaj put je sa filmom Zimska priča (Winter’s tale) napravio nešto između ta dva. Ja dajem pozitivnu ocenu ovom filmu zbog neobičnosti i preporučujem ga svima koji mogu da otvore um za ovako nadrealnu priču.

Reditelj : Akiva Goldsman
Pisac : Akiva Goldsman, Mark Herplin (novela)
Glavne uloge : Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Russell Crowe, Jennifer ConnelyWinters TaleWinters Tale

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar