Kuvar (Chef) 2014

Kuvar (Chef) 2014

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Kada ste reditelj i pisac ali i glavni glumac u sopstvenom filmu kao što je to slučaj u Kuvar (Chef) 2014 to sa sobom nosi mnoge prednsoti. Jedna od njih je na primer da imate luksuz da učinite Sofiu Vergara-u vašom ženom…ili makar bivšom ženom, a Scarlet Johansson vašom prijateljicom. Tako je ovaj film postao priča o profesionalnom kuvaru Carlu (John Favreau) koji radi u restoranu Los Anđelesu gde je okružen prijateljima poput hostese Molly (Scarlet Johansson) i asistentom Martinom (John Leguizamo). Jednog dana ga posećuje restoranski kritičar Ramsey Mitchel (Oliver Plat), čije ime veoma podseća na zloglasnog Gordon Ramsay-a koga poznajemo iz emisija poput Hells Kitchen. Kako bi impresionirao kritičara Carl namerava da smisli novi restoranski meni sa drugačijom hranom međutim gazda restorana Riva (Dustin Hoffman) mu ne dozvoljava i restoran dobija veoma loše kritike. Posle skandala gde je Carl snimljen kako se dere na Ramsey-a njegova karijera pada u nepovrat i on je prinuđen da se vrati da živi kod svoje bivše žene Inez (Sofia Vergara). Ona ga nagovara da uzme stari kombi i u njemu otvori pokretni restoran što Carl i čini i odlučuje da na put povede is svog sina. Ovo se sve zapravo dešava u uvodnom delu. Ostatak filma je priča o putovanju, druženju i porodici i sreći koju ljudi nalaze kada rade ono što vole.
Zbog toga smatram da akcenaChef-foodie-filmt nije toliko na Carl-ovom liku kao kuvaru već Carlu kao ocu, mužu i prijatelju. Film “Chef” je zapravo porodična komedija koja će uz pratnju glasne latinske muzike u pozadini da vas ostavi sa dobrim osećajem u stomaku nakon što ga pogledate. A kad več spominjemo stomak, jedna od glavnih rečenica koju ćete čuti vezanu za ovaj film jeste da nikako ne počinjete da ga gledate gladni. Veliki broj krupnih kadrova raznih ukusnih sendviča, specijaliteta od mesa i špageta sigurno će učiniti da vam stomak zakrči. John Favreau je bio prilično uverljiv kao kuvar, obziorm da je u korist filma pre snimanja završio intenzivni šestonedljeni kurs kuvanja.
Porodične šale, humor u pravim dozama i vesela atmosfera čini ovaj film idealnim za unošenje pozitivnosti u neki tmuran ili dosadan dan.

Reditelj : John Favreau
Pisac : John Favreau
Glavne uloge : John Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Sofia Vergara, John Leguizamo

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar