VUK SA WALL STREETA ( THE WOLF OF WALL STREET)

VUK SA WALL STREETA ( THE WOLF OF WALL STREET)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Martin Scorsese
GLAVNE ULOGE: Leonardo Di Caprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Rob Reiner, Kyle Chandler
TRAJANJE: 171 minuta

“Zabavljao sam se kao zvezda, živeo sam kao kralj” – Jordan Belfort

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) pripoveda svoj monstruozni uspeh sa svojom kompanijom, raskošan dom na Gold Coastu, Long Islanu te i o svojoj supruzi bivšem modelu. Tada se vrati u 1987, gde je počeo raditi kao pripravnik u kompaniji na Wall Streetu. Njegov šef (Matthew McConaughey) mu savetuje da svoj životni stil promijeni u usputni seks i kokain. Međutim, ubrzo nakon što on polozi svoj ispit da postane trgovac na berzi, gubi posao.

Sada nezaposlen u gospodarstvu, Jordana supruga Teresa (Christin Miloti) nastoji da ostvari svoje snove i postane bogat tako da se javi na posao. Belfort impresionira svog novog šefa s njegovim posebnim stilom zarađivajući malo bogastvo. Jordan se sprijateljuje s Donniem Azzofom (Jonah Hill), prodavac koji živi u istom finansijskom neredu. Tako njih dvojica odlucuju ući zajedno u posao.

Da bi to oživelo Jordan zaposljava par prijatelja. Osnova metoda kompanije Stratton Oakmont je prevara. Članak u magazinu Forbes proziva Jordana Vukom s Wall Streeta, čime on inspiriše mnoge mlade ljude da se zaposle u njegovoj kompaniji i prate njegove stope. Životni stil zabave, seksa, droge se ostvaruje. Jordan redovito koristi prostitutke i postaje ovisnik o kokainu i quaaludesima.

Agent FBI-a Patrick Denham (Kyle Chandler) započinje istragu u Jordanovoj kompaniji. Kad Jordan upozna Naomi Lapagliu (Margot Robbie) na jednoj od njegovih žurki, započinje aferu s njom i rastaje se sa Teresom. Jordan se ženi Naomi koja postaje njegova druga žena i daje joj jahtu s njenim imenom i uskoro oni dobijaju kćer Skylar.

U međuvremenu, FBI radi na istrazi kompanije Stratton Oakmont. Kasnije se dešava Jordanov pad, on izdaje sve u kompaniji uključujući Donniea i svi oni završavaju u zatvoru, na dug period, dok Jordan ostaje samo 4 godine, Naomi odlazi sa svojom kćeri.

OCENA: 9

Izvor

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar