JASMINE FRENCH (BLUE JASMINE)

JASMINE FRENCH (BLUE JASMINE)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Woody Allen
GLAVNE ULOGE: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Peter Skarsgard
TRAJANJE: 95 minuta

Radnja filma “Blue Jasmine” prati određenu damu iz visokog društva koja iz Njujorka leti u San Francisko nakon što sumnjivi poslovni ugovori njenog supruga bivaju razotkriveni. Doživevši nadrealan kulturološki šok po dolasku u oskudan stan svoje sestre, naša protagoniskinja pokušava na sve moguće načine da se organizuje i pronađe svoja vrata nazad u “crème de la crème” društva.

Kad su se Jasmine (Cate Blanchett) i Hal (Alec Baldwin) upoznali, svirala je pesma Blue moon. Znate tu pesmu. Jasmine je sada sama, izgovara svoj monolog starijoj ženi koja se nesrecno zatekla na susednom sedistu u avionu.

Ona sada sama dolazi u San Francisco, gde će u tesnom stanu pretrpanom stvarima,  sa sestrom Ginger (Sally Hawkins) i njenom dvojicom sinova pokušati uhvatiti svoj život za glavu ili za rep. Dok je bila sa Halom, živela je u prostranom, luksuznom stanu na Park Aveniji u New Yorku, sa kaminom koji nije tu samo za ukras, u životu kakav je zamišljala za sebe. Sada je sama jer je Hal bio prevarant, jer se obesio u zatvoru i jer njihovo bogatstvo nije bilo njihovo …

OCENA: 9

Izvor

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar