Trougao (Triangle) 2009

Trougao (Triangle) 2009

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

C1I pre smo čuli i gledali filmove o strašnim stvarima koje se dešavaju u Bermudskom trouglu, ali nikada na ovakav način. Ovaj žanr se naziva psihološki triler sa razlogom…Film će se igrati sa vašim umom, teraće vas da se zapitate šta se dođavola dešava i neće vam otkriti poentu priče sve do samog kraja. U isto vreme brzom promenom akcije potrudiće se da vam ne bude dosadno ni na trenutak i držaće vas u neizvesnoti i poželeće te da se glavna junakinja što pre izbavi iz nevolje u kojoj se našla.
Priča se dešava na otvorenom moru. Grupa prijatelja provodi prijatan dan na jahti kada ih zadesi neobično nevreme koje se stvara niotkuda. Pošto su jedva izvukli živu glavu , na njihovu neizmernu radost nailaze na veliki putnički brod koji izgleda kao da staje da ih spase. Čim se ukrcaju priča počinje da se okreće na loše.
Čitav film ispričan je iz perspektive sjajne Mellisse George(poznata iz Gray’s Anatomy, The Amytville Horror) koja glumi Jess, samohranu majku autističnog Tomy-ja.
Film veoma pametno i proračunato ubacuje šokantne “aha” momente koji vam jedan po jedan otkrivaju delove slagalice. Na određene trenutke film ima mirnije scene, verovatno kako bi se smanjila tenzija koju film izaziva, koji sadrže kadrove pučine i sunca ponekad toliko svetle da stičete utisak kao da se ceo film dešava u nečijem snu. Da li je takav efekat namerno napravljen ili su montažeri samo prospustili da smanje belinu i svetlost možemo samo da pogađamo. U svakom slučaju namerno ili ne, ti momenti daju dovoljno prostora za kratki predah pre nastavka napete akcije.
Jedina zamerka je što u nekim trenuticma pisac filma možda iz straha da film ne bude previše konfuzan prilično očigledno objašnjava neke stvari za koje bi bilo zanimljivije da je možda ostavio publici da ih otkrije. Sa druge strane nekome ko inače ne prati ovaj žanr ovakva objašnjenja su i više nego dobrodošla.
Trougao (Triangle) 2009 je film koji izaziva osećaj straha ali na osnovu psihološke tenzije koju stvara čime se razlikuje od tipičnih horor filma sa puno krvi i ubijanja. Preporučujem ga svim ljubiteljima filmova sa neočekivanim zavšetkom i savetujem da se gleda sa punom pažnjom jer je svaki kadar filma ključan za razumevanje priče u celosti.

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar