Praznik (Holiday) 2006

Praznik (Holiday) 2006

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Nancy Meyers nikada nije razočarala kada su u pitanju romantične komedije.Uvek odlična glumačka ekipa, romantično-humoristička priča bez preteranih sladunjavih momenata i glavne junakinje od kojih je svaka na svoj način čudna i šašava, izgubljena u svom poslu, koja zapravo ni nije u potrazi za ljubavlju ali je ljubav ipak pronalazi. To je očigledno formula koje se Nancy Meyers u većini slučajeva pridržava i uz pomoć koje svaki put uspe da napravi hit. Praznik (Holiday) 2006 nije ništa drugačiji. Svake godine u zimskim mesecima možete biti sigurni da ćete makar jednom na nekom kanalu naići na ovaj prijatan romantični film.
Radnja obuhvata dve mlade žene koje su različite u svakom smislu te reči. Iris (Kate Winslet) je stidljiva, dobroćudna i pomalo starmodna devojka koja živi u Engleskoj i koja je ludo zaljubljena u svog kolegu sa posla. Amanda, uspešna holivudska producentkinja trejlera za filmove, je opuštena devojka koja voli da uživa u životu i svojoj ogromnoj vili i upravo je saznala da ju je dečko prevario. Sa druge strane sveta Iris saznaje da se njena ljubav sa posla verila. Dve devojke se u potrazi za begom iz svojih muka upoznaju preko interneta i odlučuju da zamene domove. Amanda odlazi na par nedelja da živi u Iris-inoj kući, dok Iris odlazi da živi u Amandinoj holivudskoj vili. Tu ih možda čekaju nove ljubavi u obliku Graham-a (Jude Law) i Miles-a (Jack Black).
Ovo je jedan od onih “sve će biti u redu na kraju” filmova što je svakako tipično za romantične komedije, ali je prelepo ispričana ispresecanjem dveju priča sa dva kraja sveta. Dovoljno dobrog humora i pomalo neobičnih navika dveju junakinja čini da ovaj film ne bude dosadan ali mu ipak dozovljava da ima sporiji umirujući ritam koji stvara osećaj zimske idile. Naravno, tome doprinosi i prelepa scenografija sa “Engleske strane filma” poput snežnih brdovitih predela, jelki prekrivenih snegom i mala diskretno osvetljena kućica pored puta.
Ko je u potrazi za malo božićne romantike posle svečanog ručka Praznik (Holiday) 2006 je za idealan film za to.

08holi.600

 

 

 

 

 

Reditelj : Nancy Meyers
Pisac : Nancy Meyers
Glavne uloge : Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar