NON STOP

NON STOP

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Jaume Collet-Serra
GLAVNE ULOGE: Liam Neeson, Julianne Moore, Michelle Dockery, Lupita N’Yongo, Nate Parker
TRAJANJE: 110 minuta

Akciona zvezda Liam Neeson (96 sati ) američki je šerif zadužen za sigurnost vazduhoplova Bill Marks u filmu Non-Stop , napetom trileru čija se radnja odvija na visini od 12 000 metara. Tokom prekookeanskog leta od New Yorka do Londona, Marks dobiva niz pretećih poruka: svakih 20 minuta biće ubijen jedan putnik, sve dok avio kompanija ne prebaci 150 miliona dolara na tajni bankovni račun.

U ovoj priči upoznajemo izmučenog Billa Marksa koji je, po svemu sudeći, odustao od života. Bivši njujorški policajac sedi u svom prljavom automobilu na aerodromu i dovršava viski. Pritom nam postaje jasno da je to način na koji se obično motiviše za odlazak na posao. Očito se radi o čoveku koji je izgubljen. Dok se priprema za ukrcatvanje na Boeing 767, na rutinski let do Evrope i natrag, alkoholizirani Marks je na rubu i želi samo što brže odraditi svoj posao. Tokom ukrcavanja Marks susreće još neke putnike i izmjenjuje značajne poglede sa stjuardesom Nancy, koju, čini se, dobro poznaje.

Avion poleće u pravcu Londona i čini se kako će ovo biti još jedan uobičajeni šestosatni let. Ubrzo po poletanju saznajemo da je Marks američki šerif zadužen za sigurnost vazduhoplova kojem počinju pristizati poruke preko sigurne mreže u kojima se od njega zahteva da zatraži od vazduhoplovne kompanije da prebaci 150 miliona dolara na tajni račun ili će svakih 20 minuta biti ubijen jedan putnik. Marks zaključuje da je pošiljac poruka na letu i da misli ozbiljno pa kreće u rešvanje misterije.

Ostatak radnje odvija se gotovo u stvarnom vremenu dok Marks pokušava dokučiti u koga može imati poverenja,  a uplašena posada i putnici se pitaju je li Marks taj koji pokušava spustiti njihov avion ili se samo izdaje za šerifa… UzNeesona i Julianne Moore u filmu NON STOP glume Michelle Dockery (TV serija Downton Abbey ) i Lupita Nyong’o ( 12 godina ropstva ) kao Nancy i Gwen, glavne stjuardese. Film Non-Stop pokazao se kao prikladan projekt za ponovno okupljanje tima koji čine redatelj Jaume Collet-Serra, glumac Liam Neeson i producent Joel Silver

OCENA: 7

Izvor: MegaBlog

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar