JEDINI PREŽIVELI (LONE SURVIVOR)

JEDINI PREŽIVELI (LONE SURVIVOR)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Peter Berg
GLAVNE ULOGE: Marc Wahlberg, Taylor Kitsch, Ben Foster, Eric Bana, Emile Hirsch
TRAJANJE: 121 minuta

Ratna, američka patriotska priča zasnovana na istinitim događajima iz 2005 kada je četvoročlani tim mornaričkih Foka poslato da eliminiše talibanskog vođu. Ali naravno nije se završilo po planu. Film je delo reditelja Peter-a Berg-a (koji je snimio Bojni brod (Battleship)) a glumačka ekipa je iskusna, uverite se sami: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Eric Bana, Ben Foster, Alexander Ludwig, Scott Elrod…

Snimljena prema istinitoj priči, drama je osvojila SAG nagradu za najbolju kaskadersku ekipu te razne nominacije na filmskim festivalima i ceremonijama od kojih se ističu 2 nominacije za nagradu Oscar i jedna za Critics’ Choice.

Film se temelji na “Operaciji crvena krila”, propaloj misiji četvorice američkih marinaca čiji je cilj bio desetog juna 2005. godine da eliminišu talibanskog vođu Ahmad Shaha.

Ubrzo su kompromitovali kada su zarobili jednog dečaka što ih je stavilo pred veliko pitanje: pustiti dečaka i rizikovati da obavesti neprijatelja, vući ga za sobom ili ga ubiti. Odabrali su ovo prvo i pogrešili. Talibani su ih pronašli i napali prisiljavajući ih tako na borbu za vlastiti život.

OCENA: 5

Izvor: MegaBlog

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar