ENOUGH SAID

ENOUGH SAID

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Nicole Holofcener
GLAVNE ULOGE: James Gandolfini, Julia Louis-Dreyfuss, Toni Collette, Catherine Keener
TRAJANJE: 93 minute

Eva, razvedena žena čija ćerka odlazi na koledž daleko od kuće, upoznaje Alberta, simpatičnog i duhovitog čoveka koji takođe ima ćerku koja odlazi na koledž. Među njima se rađa privlačnost i utvrđuju sa imaju mnogo toga zajedničkog. Romansa cveta i Eva je presrećna. Istovremeno, ona se sprijatelji sa Merien, književnicom koja je naizgled savršena, osim što se non stop žali na svog bivšeg muža, koga prikazuje u najgorem mogućem svetlu. Eva je šokirana kada shvati da je taj grozni bivši muž njen Albert, i nije više tako sigurna u svoju vezu sa njim.

“Enough Said” nas upoznaje sa Evom, vrlo simpatičnom sredovečnom ženom koja često koristi humor kao društveni lubrikant i odbrambeni mehanizam iza kojeg zapravo krije svoju ranjivost i preku potrebu da pronađe nekoga ko je u stanju da je voli i razume. Naravno da sada ne ispadne da oslikavam nekog društvenog invalida, napomenuću da je naša protagonistkinja prilično fer igrač i dobar šaljivdžija, ali zbog tog njenog nastupa i potrebe da druge ljude stavi ispred sebe, nju jednostavno skoro niko ne shvata ozbiljno. No, da sada ne dužim nepotrebno ovaj segment, krenuću od onog dela kada priča zapravo i kreće da se odvija.

Nakon što na jednom okupljanju upoznaje Alberta koji se nalazi u sličnoj životnoj situaciji kao i ona, Eva počinje da razvija simpatije prema istom i odlučuje se da dotičnom sredovečnom, takođe singl muškarcu, pruži fer šansu. Par ubrzo počinje da razvije snažne emocije jedno prema drugom, ali sve to kreće polako da se ruši u temelju kada Eva dođe na saznanje da je Albert bivši muž njenog klijenta i nove prijateljice, o kojem ista njoj već nedeljama u nazad priča samo najgore stvari.

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar