Isčezla (Gone Girl) 2014

Isčezla (Gone Girl) 2014

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

GoneGirlEvo recenzija jednog filma koji još uvek nije izašao(izlazi za otprilike mesec dana).
Pošto sam pre neku godinu pročitala knjigu Gilian Flynn – Isčezla na osnovu koje je ovaj film napravljen veoma me prijatno iznenadila vest da ću vrlo brzo moći da dešavanja knjige pogledam i na ekranu. Iako se uvek plašim adaptacija (da li knjige ili starijih filmova u nove) na osnovu trejlera i intervjua moram da zaključim da ovaj film Isčezla (Gone Girl) 2014 -te sigurno neće razočarati. U to me uverava i činjenica da je reditelj filma David Fincher koji je napravio fenomenalne filmove poput The girl with the dragon Tatto, Fight Club, Seven i mnoge druge kultne filmove.
Radnja filma vrti se oko mladog bračnog para Amy (Rosamund Pike) i Nick-a (Ben Affleck) koji sudeći prema Amy imaju bračne probleme. Jedan dan Nick stiže kući sa posla i zatiče isprevrtanu kuću. Počinje da traži svoju ženu ali shvata da je nestala. Poziva policiju i tu kreće potraga za Amy.Čudne okolnosti nestanka i Nick-ovo neobično ponašanje tera policiju kao i Nick-ove najbliže da pomisle da je on kriv za njen nestanak. Nick očajnički pokušava da sakrije krivicu. Ipak u ovom filmu ništa nije kao što izgleda…
Zanimljivo je da je Gilian Flynn pisala i scenarijo za film i da je kako je i sama rekla promenila kraj priče. Tako da čak i oni koji su pročitali knjigu neće znati sadržaj filma što u neku ruku može biti veoma intriganto a sa druge strane daje mogućnost da se desi neki razočaravajući završetak. Ipak verujem da se pod rukom David-a Fincger tako nešto neće desiti.
Ovo je jedan od onih filmova gde morate pogledati film do samog kraja jer se u poslednjim minutima (pa čak i u poslednjem kadru) priča razrešava i u isto vreme i šokira svojom neočekivanošću.
Imam malo rezervi prema Ben Affleck-u jer se može reći da baš nisam njegov najveći fan poslednjih godina. Ipak ne može se poreći da je dobar glumac, možda se samo nije snašao u određenim ulogama.Rosamund Pike koja je plavuša u ovom filmu koju poznajemo iz James Bond filma sa Pierce Borssmanom deluje kao pravi izbor pogotovo što su joj dali pomalo uznemirujuće sablasni izgled. Takođe ne škodi ni pojavljivanje Neil Patrick Harrisa u sporednoj ulozi iako ponekad nalazim da mi je teško da ga zamisim u ozbiljnoj ulozi.
U svakom slučaju film će biti tmuran, sa dosta mračnih scena, biće uzbudljiv i napet ali ne i previše dinamičan i sigurna sam da će pružiti pravi užitak ljubiteljima trilera.
Reditelj : David Fincher
Pisac : Gilian Flynn
Glavne uloge : Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar