Dežurni krivci (Usual suspects) 1995

Dežurni krivci (Usual suspects) 1995

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

usualsuspectsKo je Kaizer Soze? Biće vaše jedino pitanje tokom filma Dežurni krivci (Usual suspects) 1995. Ovo je jedna od retkih priča koja je ispričana iz perspektive nekog zločinca a koja će vas naterati da ipak budete na strani FBI-ja. Odlično urađen film od strane Bryan Singer-a koji je takođe tvorac X-men filmova i popularne serije Doctor House.
Akcija/psihološki triler Dežurni krivci (Usual Suspects) 1995 neće vas odmah očarati, pogotovo ako niste preterano fanovi akcionih filmova. Ali ovaj film koji počinje kao takav ubrzo se pretvara u zamršenu igru između policije i osumnjičenih. Priča ide ovako : desila se eksplozija na brodu, veliki broj ljudi je poginuo. Policija okuplja zločince za koje pretpostavlja da su umešani u eksploziju broda, međutimne uspeva apsolutno ništa da izvuče ni iz jednog od njih. Ni policiji ni publici nije jasno šta se desilo ne zna se ni motiv ni način na koji se desio zločin…ako je to uopšte bio zločin a ne nesreća? Niko ne zna. Dalje se film fokusira na sobu za ispitivanje gde jednog po jednog osumnjičenog policija pokušava da slomi. Jedan od njih ima ključ za rešavanje ove misterije.
Napisati ovakav film sigurno nije lako. Tolika je pažnja posvećena detaljima u priči koji se javljalju u čitavom filmu da čak ni najiskusniji filmofil ne bi mogao da prozre nameru pisca.
Kevin Spacey izuzetno uverljivo glumi širok spektar emocija kroz koje njegov lik prolazi u ovom filmu. Ostala glumačka ekipa je takođe sjajna, svi su apsolutno savršeni za svoje uloge opasnih kriminalaca.
Nemojte se iznenaditi ako se izgubite u priči, ako ne uspete da pohvatae sve činjenica i ako se budete osećali isto kao i agent FBI-ja koji ispituje osumnjičene i koji kako sve više stvari saznaje sve mu je manje jasno šta se dešava. Takođe nemojte da se iznenadite ako posle početnog akcionog dela filma shvatite da se malo dosađujete. Dugi dijalozi u sobi za ispitivanje mogu delovati monotono ipak ja vas ohrabrujem da slušate i igrate se detektiva jer ovaj film je idealan za to.
Izdržite do kraja filma i bićete narađeni zanimljivim i neočekivanim završetkom koja je propraćena sjajnom glumom i još boljim pričom zbog čega će verovatno završiti na “polici” među vašim omiljenim filmovima.

Reditelj : Bryan Singer

Pisac : Christopher McQuarrie

Glavmne uloge : Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Benicio Del Torro, Kevin Polak

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar