TAJNI ŽIVOT WALTERA MITTYA (THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY)

TAJNI ŽIVOT WALTERA MITTYA (THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Ben Stiller
GLAVNE ULOGE: Ben Stiller, Kristen Wiig, Jon Daly, Shirley MacLaine, Sean Penn
TRAJANJE: 114 minuta

Volter Miti (Ben Stiller) je povučen i usamljen radnik časopisa „Life“ koji je pritom potajno zaljubljen u novu radnicu, samohranu majku Šeril Melhof (Kristen Wiig). Kada od misterioznog fotografa i pustolova Šona O’Konela (Sean Penn) kog nikada nije lično upoznao, ali koji je njegov uzor, dobije poštom 25 negativa za naslovnicu završnog broja „Life“-a (pošto novo vođstvo namerava ugasiti časopis i pokrenuti novi onlajn) otkrije da zadnji, 25. negativ nedostaje i tu započinje njegova životna pustolovina – kreće u potragu za izgubljenim negativom i za Šonom.

Iako je već bilo ekranizacija ove kratke priče, najpoznatija je ona iz 1947. godine sa Denijem Kejem u glavnoj ulozi, ova adaptacija nije klasičan rimejk niti rip of već poprilično originalna i sveža priča, sa podosta novih elemenata. Ben Stiler, koji je ujedno i režiser filma, sjajno je obavio oba posla. Volter u njegovoj interpretaciji je neverovatno uverljiv i životan lik. Vizuelno impresivan i čudesan film u kome se maštarije glavnog junaka izmenjuju sa stvarnosti su urađene besprekorno. Nikada nisam bila neki njegov veliki fan, ali nakon ovog filma kupio me je za sva vremena. Ovaj projekat predstavlja sjajnu kombinaciju avanture, komedije i drame.

Kadrovi Grenlanda, Islanda i Himalaja su bajkoviti i nerealno lepi. Da ne zaboravimo sjajnu muzičku podlogu Hose Gonzaleza Stay Alive, te bezvremenski hit Dejvida Bouvija – Space Oddity. Od glumačke ekipe jos vredi istaknuti Adama Skota (Adam Scott) kao ljigavog menadžera, Širli Meklein (Shirley MacLaine) kao mudru i vitalnu Volterovu majku, te posebno upečatljivu epizodu fantastičnog Šona Pena kao harizmatičnog i duhovitog fotografa slobodoumnog duha. Moto časopisa „Life“ je: To see life, see the world i u toj definiciji se krije sama esencija ovog filma.

OCENA: 7

Autor recenzije: Sandra Lukić

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar