SEANSE (THE SESSIONS)

SEANSE (THE SESSIONS)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ:Ben Lewin
GLAVNE ULOGE:John Hawkes,Helen Hunt,William H.Macy,Annika Marks,Adam Arkin,Moon Bloogood
TRAJANJE:95 minuta

“Ja sam defintivno pravi vernik, ali verujem i da Bog ima opak smisao za humor.” – Mark O’Brien

Imamo priču o Marku O’Brajanu (John Hawkes), obolelom od dečije paralize  u šestoj godini života. Provodi dane u mašini, bez koje inače ne bi mogao da diše, sa mogućnošću da u spoljašnjem svetu provede svega nekoliko sati. Redovno odlazi u crkvu, prvenstveno da bi sam sebe shvatao kroz život.  Zamera Bogu što je “ovo od njega napravio”! U jednom momentu govori kako „On“ ima vrlo poremećen smisao za humor.

Radnja počinje kada Mark oseti da verovatno nema još mnogo vremena jer  sa trideset devet godina on je već ušao u prosečan životni vek za nekoga sa tom bolešću. Stoga, želi da proživi i iskusi onu najprirodniju ljudsku potrebu. Obraća se svom svešteniku  Ocu Brendanu, kojeg trijumfalno tumači Vilijam Mejsi (William H. Macy), tražeći savet.

Dolazi do rešenja u pronašavši seks surogat, neku vrstu učitelja specijalizovanog za intimu. Počinje da radi sa Šeril Koen Grin (Helen Hunt). Njihov odnos se razvija od čisto profesionalnog, pri čemu se u filmu jasno navode razlike između prostitucije i ovog zanimanja, sve do bliskog  što i nije  toliko iznenađujuće.

„The Sessions“ je dobrim delom i film o različitim ženama, tj. njihovim doživljajima Marka. Prvo je tu bila njegova pomoćnica, koja ga je tretirala kao nakazu. Zatim je usledila Amanda, bila je lepa i smejala se njegovim šalama, ali je sve ostalo na tome. Šeril ga je prva zaista pogledala, shvatila ko je on i pomogla da do kraja razume samog sebe i Suzan koja je ostala sa njim do kraja. Čitava paleta žena i emocija, koje su varirale od neuzvraćenih pa sve do potpuno uzajamnih.
OCENA:8

 

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar