Potreba za brzinom (Need for speed) 2014

Potreba za brzinom (Need for speed) 2014

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Evo jedan film za sve ljubitelje automobila i automobilskih trka. Film Potreba za brzinom (Need for Speed) 2014 je zasnovan na istoimenoj igrici koja je pre više od deset godina postala najpopularnija trkačka igrica. Kolik dobra može da bude filmska adaptacija video igrice? Pa, za fanove ovakvo žanra prilično…a za ostale i ne toliko.

U priči imamo Aaron Paul-a koji glumi Tobby Marshalla mehaničara i trkača automobilima koji je nepravedno završio u zatvrou. Nakon dve godine on je pušten na slobodu i njegova jedina misija je da se osveti onima koji su ga strpali u zatvor. Deo plana osvete jeste učešće u ilegalnoj trci na koju dospeva uz malu pomoć svojih prijaltelja. Celu situaciju otežavaju policija koja ga juri kao i to što mu je njegov neprijatelj (zbog kojeg je zvaršio u zatvoru) Dino Brewster (Dominic Cooper) ucenio glavu.

Pa, kakav je Aaron Paul kao glumac van serije Breaking Bad? Ja bih rekla prilično odličan uprkos tome što mnogi glumci nakon uloga u serijama ne mogu najbolje da se uklope u filmsku atmosferu. Svi ostali glumci su takođe prilično dobro odradili posao što svaki film čini za jedan stepenik bolji od onog sa lošom glumom i glumcima.

Cinematografija i specijalni efekti u ovom filmu su više nego sjajni. Rad kamere u toku trka, sudari, menjanje perspektive sve to čini da se publika oseća kao da sedi u kolima. Oseća se tenzija i uzbuđene kao i opasnost tokom celog filma. Uprkos ne toliko dobro razvijenoj priči (koja nije toliko ni esencijalna za trkački film) film ni u jednom trenutku nije dosadan.

Ono što mi je pomalo zasmetalo jesu možda ponekad previše dramatični dijalozi ili monolozi Tobby-ja koji možda deluju suvišno u ovakvom filmu. Takođe mnogi su zamerili (iako ja lično nemam problem s tim) da poneke scene otišle predaleko od realnosti. Ponekad u toku filma pomislite “Ovo se nikada ne bi desilo u stvarnom životu” što zna da distancira publiku od priče i natera ih da prevrću očima. Ipak ovo je film,a u filmu je sve moguće i neki reditelji jednostavno odluče da tu činjenicu iskoriste do maksimuma.1288376446430_WIDESCREEN

Ljubiteli automobila obradovaće se različitim vozilima super-moćnog izgleda. Preovladavaju Ford-ovi automobili (glavni junak vozi modifikovanu verziju novog Ford-ovog Mustang-a), ali se mogu primetiti i stariji auti poput Pontiac-a.Sve u svemu, kao što sam već navela ko voli ovaj žanr film će mu se dopasti i uživaće u uzbuđenju koje donose brzi auto na bioskopskim ili malim ekranima.

 

 

Reditelj : Scott Waugh

Pisci : George Gatins, John Gatins

Glavne uloge : Aaron Paul, Dominic Cooper, Imogen Poots

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar