Devojka na lošem glasu (Easy A) 2010

Devojka na lošem glasu (Easy A) 2010

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Kada sam prvi put pogledala film Devojka na lošem glasu (Easy A) 2010 pomislila sam koja glupost, deca u srednjoj školi se uopšte ne ponašaju tako kako su opisani u ovom filmu. Iako je u američkim fimovima karakterna osobina svih srednjoškolaca da budu nezreli i površnu, ovaj film je to podigao na sasvim drugi nivo. Ipak, toliko drugih stvari je dobro urađeno u ovom filmu da sam se zapitala da nije možda ovakvo preterivanje u filmu namerno. Imamo priču koja se vrti oko divne Emma-e Stone koja glumi Oliv, šašavu, sarkastičnu tinejdžerku sa velikim srcem koju u školu niko ne primećuje.

Easy_A_movie_image_Emma_Stone-1

Ona i njena prijateljica Rhiannon (Aly Michalka) dogovaraju se da provedu vikend zajedno ali Oliv bi radije da ostane kući i ne radi ništa. Ona izmišlja da za vikend ima sastanak sa izmišljenim dečkom. Posle vikenda Rhiannon uzbuđeno ispituje Oliv o navodnom sastanku i u jeku prepričavanja Oliv izmišlja kako je izgubila nevinost. Vest se ogromnom brzinom širi u školu i odjenom svi počinju da primećuju do tada nevidljivu devojku. Oliv to prija ali stvari izmiču kontroli kada je prijatelj zamoli za uslugu koja će je doneti mnogo i dobrog i lošeg likovima u filmu.

Ako se zanemari to čitavo neukusno ponašanje adolescenata o kome sam pričala na početku ovaj film je jedna prilično lepa romantična komedija. Gluma je odlična, Oliv je šarmantan lik za kog ćete navijati bez obzira koliko gluposti napravi.

Način na koji ja biram da gledam na ovaj film je da on predstavlja ironiju koja se dešava u celom tom svetu tinejdžerskog doba u srednjoj školi, gde popularnost proporcionalno raste nečijem lošem ponašanju, gde imamo lažne prijatelje koji ti “žele dobro” , kao i one koji su tu samo dok je sve u redu. Takođe se odlično manipulativna moć mase kroz Oliv-inu prijateljicu Rhiannon. Uglavnom, ovo je jedna komedija koja u sebi sadrži mnoge ozbiljne teme sa kojima se deca suočavaju u srednjoj školi ali je predstavljena kroz jako lagan i prijatan humor i naravno ljubavnu priču koja je neizostavni deo svake romantične komedije.

Pre nego što pogledate ovaj film potrudite se da ga ne shvatite previše bukvalno, jer se tada film čini pomalo besmislenim, već gledajte malo i iza njega ijer time film dobija drugo svetlo i sigurno će vas zabaviti ali i naučiti nečemu u isto vreme.

Reditelj : Will Gluck

Pisac : Bert V. Royal

Glavne uloge : Emma Stone, Amanda Bynes, Penn Badgley

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar