Posle (After) 2014

Posle (After) 2014

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Verujem da bi svako od nas mogao da napiše knjigu o svojoj porodici, o svim dogodovštinama, dobrim i lošim, o teškim i srećnim trenutcima, o tome kako je porodica uticala na naš život. Zbog toga filmovi pa čak i čitave serije o porodicama nisu uopšte reki. Obično su to komični skečevi ili disfunkcionalne porodice koje se opisuju kroz malo crnog humora kako bi sve nedaće izgledalo veselije i lakše za gledaoce. Ne i u ovom filmu. Posle (After) 2014 predstavlja disfunkcionalnu porodicu onakvom kakva ona jeste mračna i teška za podneti, možda je film čak i pomalo previše otišao u mračnu stranu sve u nameri da opiše koliko je teško članovim porodice biti u takvoj okolini.
4f74cc826d8c37abe7bb1a16e38d18c5Radnja se dešava u New York-u. Porodica Valentino okuplja se na Dan zaljubljenih kako bi zajedno proslavili taj praznik. Ono što počinje kao prijatan porodični film vrlo brzo počinje da izgleda drugačije kada publika primeti čudne porodične okolnosti i očiglednu tenziju među članovima porodice. Zbog čega se stvar ta tenzija? To je pitanje koje ćete saznati tek na kraju filma.
Sa ovakvom premisom ovo je očigledno triler sa mnogim elementima drame. Stvari koje vam u početku deluju nejasne i čudne čine se sasvim logičnim kada se sazna ta čuvena porodična tajna.
Primetićete kako se i same boje u filmu menjaju kako se menja atmosfera, od toplih boja koje oslikavaju prijatno porodično druženje do tamnih hladnih boja koje predstavljaju svađe i dramatične delove filme. To je sve odlika odlične cinematografije.
Glumci, koji nisu preterano poznati zaista daju sve od sebe kako bi što vernije prikazali svoje likove što im i uspeva i zbog čega ste momentalnu uvučenu u porodične zavrzlame ovih ljudi.
Takođe ne toliko poznati reditelj Pieter Gaspersz koji je režirao samo jedan film pre ovoga i imao manjih uloga u tv serijama poput Sex i Grad uradio je neverovatan posao na ovom filmu i dobio prilično dobre kritike. Njegova žena Sabrina Gennarino koja je pisala scenario za film takođe i glumi jednu od ključnih uloga u filmu (Maxine).
Ukoliko biste da date šansu filmu koji možda nema najpoznatiju glumačku ekipu i nije na top listi gledanosti i da se prijatno iznenadite a možda i oduševite onda pokušajze sa ovim filmom.
Reditelj : Pieter Gaspersz
Pisac : Sabrina Gennarino
Glavne uloge : Kathleen Quinlan, John Doman, Pablo Schreiber

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar