PLAĆENICI 3 (EXEPENDABLES 3)

PLAĆENICI 3 (EXEPENDABLES 3)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Patrick Hughes
GLAVNE ULOGE: Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Mel Gibson, Wesley Snipes, Antonio Banderas, Jet Li, Arnold Schwarzenegger, Natalie Burn
TRAJANJE: 121 minuta

Najjači PR adut trećih „Plaćenika“ je u tome što se mjesecima uoči filma mediji zabavljaju tko je ušao a tko izašao iz franšize, a čini se da su ovi dečki i u stvarnom životu malko nervozni i nezgodni pa padne i poneka teška riječ. Što se tiče trećeg nastavka, izletio je pohlepni Bruce Willis dok su najzvučniji newcomeri Mel Gibson, Harrison Ford i Antonio Banderas, no tek je posljednji među njima svojim nastupom doista osvježio franšizu. Mel Gibson je pak dobio ulogu glavnog negativca za kojeg se mislilo da je mrtav, ostalom baš kao i njegova karijera, no dok je u filmu prilično živahan čisto sumnjam da će mu ova uloga pomoći da oživi i svoju glumačku karijeru. O čemu se zapravo u filmu radi teško je reći, Barney Ross (Stallone) i ekipa prilikom nekog rutinskog posla naiđu na Stonebanksa (Mel Gibson), arhinemesisa i bivšeg člana Plaćenika za kojeg je Ross bio uvjeren da ga je ubio. Od CIA-e koju zastupa Harrison Ford dobivaju zadatak da Stonebanksa, koji je u međuvremenu napredovao do ratnog zločinca, privedu živog, a Stallone za tu akciju odluči raskrstiti sa starom ekipom, kojoj je u uvodnoj i najboljoj sceni filma priključio još jednog bivšeg Plaćenika, Wesleyja Snipesa. Umjesto isluženih veterana, regrutira klince predvođene Kellanom Lutzom i Rondom Rousey, no kada stvari krenu loše u pomoć će ponovno morati doći starci.

Među glumačkim bardovima koje osim spomenutih čine i tipovi poput Jasona Stathama, Dolpha Lundgrena i Randyja Couturea, Antoniju Banderasu stvarno nije bilo teško maznuti šou ulogom zanovijetala koje nikad ne prestaje govoriti, zapitkivati i praviti se važan. Ah da, u trojki igraju i Arnold Schwarzenegger i Kelsey Grammer, no o njihovim se skromnim ulogama doista nema što reći. Došli, izgovorili par rečenica i uzeli honorar.

Glumački gledano, ipak su najgore prošli Plaćenici juniori koji su ispali kolateralna žrtva neobične dramaturgije u kojoj su poslužili tek kako bi Sly imao priliku za plemenite geste kao što je odricanje od stare ekipe kako bi ih poštedio stradanja, a zatim pak spašavanja mladih Plaćenika. No, sudeći prema katastrofalnom rezultatu prvog vikenda prikazivanja u američkim kinima nije se trebao truditi, jer iako su već objavljeni planovi za četvrti film, lako bi se moglo dogoditi da trojka ipak bude posljednji izdanak franšize, barem dok se ne pojave „Plaćenice“.

Izvor: NemilosrdniGadovi.Com

OCENA: 5

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar