Petparačke priče (PULP FICTION)

Petparačke priče (PULP FICTION)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ:Quentin Tarantino
GLAVNE ULOGE:Bruce Willis,Uma Thurman,John Travolta,Ving Rhames,Tim Roth,Amanda Plummer,Samuel L.Jackson,Christopher Walken,Eric Stolts,Maria De Mederios,Patricia Arquette
TRAJANJE:154 minute
GODINA PROIZVODNJE:1995

Plaćene ubice Džuls Vinfild (Semjuel L. Džekson) i Vinsent Vega (Džon Travolta), treba da povrate novac koji je ukraden njihovom poslodavcu Marselas Volasu (Ving Rejms). Kao čovek od poverenja, Vinset Vega ima dodatni zadatak da nekoliko dana kasnije, kada Marselas bude van grada, izvede u provod Miu Volas (Uma Turman), Marselasovu suprugu. U priču se uključuje i Buč Kulidž (Brus Vilis), bokser na zalasku karijere, potplaćen od strane Marselasa da izgubi svoj sledeći meč. Životi naizgled nepovezanih ljudi, prepliću se tokom nelinearnog toka filma, rezultirajući smešnim i bizarnim situacijama.

Film obiluje duhovitim, domišljatim dijalozima, uglavnom pisanim od strane Kventina Tarantina. Pažljivo odabrana glumačka ekipa, pomalo izlazi iz svog klišea i predstavlja se gledaocima na način koji odudara od uobičajenog. Priča je ispričana naizgled nepovezanim sekvencama, maksimalno nelinarno i tek nakon gledanja celine, dobija se kompletan smisao. Pojedini smatraju da je Džon Travolta ovim filmom napravio veliki povratak, jer se nakon ovog filma počeo pojavljivati u seriji hitova.

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar