IRON MAN 3

IRON MAN 3

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ:Shane Black
GLAVNE ULOGE:Robert Downey jr.,Gwyneth Paltrow,Ben Kingsley,Jon Favreau,Guy Pearce,Don Cheadle
TRAJANJE:122 minute

“Neki me smatraju teroristom….Ja se smatram učiteljem….” – Mandarin

Toni Stark odlazi u Avganistan da bi pokazao novo oružje, ali ga teroristi zarobljavaju. Želja terorista je da im izgradi raketu Džeriko, koja ima izuzetnu razornu moć. Ali Stark sa dr. Džinsenom, koji je takođe zatvorenik, umesto rakete izrađuju specijalni oklop, koja dobija energiju iz malog reaktora, koja je ugrađena u Tonijev grudni koš. Dvojica planiraju beg iz zatvora. Prilikom ostvarivanja plana dr. Džinsen umire, ali i teroristi imaju teške gubitke. Starka pronalazi armija u pustinji. Vrativši se u SAD, izjavljuje, da „Stark industrija“ povlači proizvodnju oružja. Njegov poslovni partner Obadaja Stejn i Upravni odbor kompanije odlučuje o nastavku proizvodnje oružja.

Stark u međuvremenu radi na razvoju svog specijalnog oklopa, a njegov reaktor postaje moćniji. Otkriva da je Stejn taj koji je nagovorio Upravni odbor da nastavi sa proizvodnjom oružja i zbog toga odlučuje da odleti u Avganistan i odbrani selo Gulmiru od terorista. Uspeva da uništi svoja oružja, kao i “Džeriko” raketu. Prilikom svoje akcije, opažaju ga armije SAD, gde je u službi i njegov prijatelj Džejms “Roudi” Rodus. Posle borbe sa dva F-22 Reptor aviona, priznaje Roudiju da je on taj koji leti u zabranjenoj zoni. Pri Stejnovoj poseti terorističkoj organizaciji “Ten rings”, Raza, njihov vođa, predaje mu Tonijeve dizajne, dok ga ovaj ubija. Stark je odlučan da popravi sve to što je njegova kompanija upropastila trgovinom, pa šalje Peper Pots da otkrije kome su prodavali oružja.

Tom prilikom vidi snimak koji dokazuje da je Stejn organizovao kindapovanje Starka u Avganistanu kao i da sarađuje sa teroristima. Stejn saznaje da je Peper uspela uzeti podatke sa kompjutera. Peper sreće agente tajne organizacije „Šild“ i oni kreću da uhapse Stejna. Obadaja, koji ima prototip oklopa sličan Tonijevom, krade mu reaktor iz grudi, ostavivši ga da umre. Roudi pronalazi onesvešćenog Starka koji pokušava da iskoristi svoj stari reaktor.

Stejn i Stark se bore na ulicama Los Anđelesa. Stark pobeđuje svog protivnika, i posle pobede priznaje da je on Ajron men.
OCENA:7

 

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar