IGRE GLADI: PLAMEN

IGRE GLADI: PLAMEN

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Francis Lawrence
GLAVNE ULOGE: Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Philip Seymour Hoffman
TRAJANJE: 142 minute

“Strah ne deluje dok ljudi imaju nadu.” – Predsjednik Snow

Nakon što je snimljen prvi film “Igre gladi” nisam mogla dočekati da dođe i nastavak “Igre gladi: Plamen”. Sve su knjige odlične pa sam tako očekivala i od filmova. Na kraju se nisam razočarala, a zasada su se prva dva filma do kraja držala knjige osim par detalja. Ali i to je bilo za očekivati jer ipak je trebalo prilagoditi knjigu za potrebe filma.

Ne da sam bila oduševljena nego nisam mogla verovati koliko je truda dao reditelj Francis Lawrence da ne razočara najvernije obožavatelje širom sveta, ali i autorku knjige Suzanne Collins. Priznajem da se ženi divim jer je napisala tako dobru priču, a i pružila nam je svima pravo osveženje nakon ljubavne priče s vampirima koja je trajala tako dugo.

Vratimo se nastavku priče o devojci koja predstavlja simbol nade i vere te kako će jednog dana uspeti izboriti svoju slobodu. Jennifer Lawrence glumi Katniss Everdeen, devojku iz okruga 12, siromašnog dela države Panem, koja svake godine organizuje gladijatorske igre u kojima učestvuju deca iz svih 12 okruga i gde se bore do smrti sa samo jednim pobjednikom.

Sledi kratak sadržaj drugog dela, pa ako niste još pogledali.

Nakon što je pobedila na Igrama gladi zajedno s partnerom iz svog okruga, pred Katniss nastupa novi izazov koji će ovog puta biti veći od onog kada je pobedila na igrama. Sada se bori ne samo za svoj život nego svih onih koji ne razmišljaju kao predsednik (Donald Sutherland) Panema.

Radnja je napeta i da ne znate šta očekivati do samog kraja filma. Ono što se oseća tokom celog filma je nada da bi se uskoro nešto moglo promeniti na bolje, za narod koji 75 godina šalje svoju decu u smrt.

OCENA: 9

Izvor

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar