Hajde da budemo panduri (Let’s be cops) 2014

Hajde da budemo panduri (Let’s be cops) 2014

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Luke Greenfield koji je nam je doneo mnoge dobre komedije poput The girl next door i Animal odlučio je da na trenutak odstupi od komedije sa prilično razvijenim likovima i pričom i iznenadi nas sa ne toliko dubokoumnom komedijom Hajde da budemo panduri (Let’s be cops) 2014. Ne kažu džabe za glavnu premisu ovog filma da je obrnuta verzija 22 Jump Street-a. Umesto da se dvoje policajaca preruše u civile i pokušaju da reše određeni zločin u ovom slučaju dvoje civila prerušavaju se u policajce i na kraju se upletu u rešavanje zločina.

Radnja priče prati dvoje dobrih prijatelja Ryan (Jake Johnson) i Justin (Damon Wayans JR.) kojima baš ne ide najbolje u životu. Oni jednog dana odlaze na maskenbal prerušeni u policajce. Kada stignu na žurku shvataju da tamo svi ozbiljno veruju da oni zapravo jesu policajci, što odmah odlučuju da iskoriste tako što donose odluku da nastave da se pretvaraju da su policajci.Sve deluje kao odlična zabava sve dok igrom slučaja ne bivaju umešni u raskrinkavanje zločina holivudskih mafijaša i korumpiranih detektiva.

Jake Johnson i Damon Wayans kolets-be-cops-movie-poster-22ji obojica glume u komičnoj seriji New Girl odlično su se uneli i izneli uloge iako se njihov glumački potencijal u žanru komedije mnogo bolje ogleda u pomenutoj seriji. Verujem da slavu koju film sada postiže duguje pretežno i trenutnoj popularnosti glumaca.

Jedna interesantna činjenica je da Johnson u ovom filmu glumi neostavrenog glumca kojem je jedina svetla tačka u karijeri bila reklama za lek, dok je i u stvarnom životu Johnson postigao slavu tek posle tridesete sa serijom New Girl a prvi veliki posao u svetu glume bila reklama za proizvode za žensku higijenu…slučajnost?

Inače, ceo film obiluje lakim, jednostavnim šalama, ponekad čak i neukusnim. Film je očigledno namenjen za mlađu publiku ili za one koji vole tip humora koji bi se mogao okarakterisati kao koledž humor gde su nezrele šale, nestašluci žurke i pijanstva glavni nosioci komedije. Ne ulazi se preterano u psihologiju likova i sam cilj filma jeste da zabavi gledaoce na najednostavniji mogući način.

Samim tim ovaj film je odlična preporuka za nekog ko želi da ubije vreme i da se malo zabavi i opusti bez preterane potrebe za razmišljanjem.

Reditelj : Luke Greenfield
Pisac : Luke Greenfield
Glavne uloge : Jake Johnson, Damon Wayans Jr., Rob Riggle

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar