Grozan je (DESPICABLE ME 2)

Grozan je (DESPICABLE ME 2)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJI:Pierre Cofin i Chris Renaud
GLASOVI:Steve Carell,Kristen Wiig,Benjamin Bratt,Russel Brand
TRAJANJE:90 minuta

2010 godine na scenu animiranih filmova su se pojavili malo poznati francuz Pierre Coffin i njegov studio Mac Guff. A naspram njega je tada bio aktuelan “teškaš” Priča o igračkama 3 (Toy Story 3). Ime projekta? Grozan ja (Despicable Me), a priča filma se odnosi na dobrodušnog zlikovca koji ima za san da ukradeMesec a nasuprot tom snu se nalazi drugi zlikovac i troje siročadi koji mu se motaju oko nogu.

Naš bivši super zloća živi mirnim životom sa Agnès, Edith i Margot sve dok se ne pojavi tajna agentica koja dolazi da potraži Grua. Naime, ukradena je čitava polarna stanica u kojoj se proizvodio serum koji mtira živa bića. A i Minjoni počinju da nestaju jedan za drugim. To je ukratko intriga filma a u nastavku istog mogu samo da vam kažem da nećete prestati da se smejete tokom sledećeg sata i četrdeset minuta. Film je ispresecan skečevima Minjona, tako da pored gegova iz samog filma imamo i dogodovštine naših simpatičnih žutih zamlata. Ukratko, da ne otkrivam previše, film se sastoji od Minjina,odlične naslovne muzičke numere koju izvodi Pharell, Minjona, džema, tortilje, tržnog centra, zeca, Minjona…

Svetski blokbaster „Grozan ja”, studija Universal i Illumination Entertainment, oduševio je publiku celog sveta 2010. godine, zaradio 540 miliona dolara i postao 10. najveći animirani film u američkoj istoriji. Ove godine, spremite se za drugi deo i nastavak ludila koji prave Minjoni. Kris Meledandri i njegov tim stvorili su potpuno novu komičnu avanturu u kojoj se vraćaju (bivši?) super zločinac Gru (Stiv Karel), njegove predivne devojčice, i nepredvidljivi i urnebesno smešni Minjoni… i gomila novih, potpuno otkačenih likova.

Trejler koji ste sigurno do sada pogledali ne otkriva ništa od radnje filma tako da neću ni ja to učiniti da vam ne pokvarim uživanje. Obrti u filmu su brojni i neočekivani, priča je u suštini veoma jednostavna da bi naši mališani mogli da pohvataju konce, ali zadržaće pažnju i njihovih roditelja. Čitao sam neke kritike na netu u kojima “kritičari” nalaze manu filmu, da nema Minjona film bi bio isprazan. Ja mogu samo da kažem da je ovo animirani film i da da mu je namena da zabavi nasmeje gledaoce, a po tom pitanju Grozan ja 2 u potpunosti završava taj posao.

OCENA:7

Izvor

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar