GRAVITACIJA (THE GRAVITY)

GRAVITACIJA (THE GRAVITY)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ:Alfonso Cuaron
GLAVNE ULOGE:Sandra Bullock,George Clooney
TRAJANJE: 90 minuta

“Mrzim Svemir.” – Ryan Stone

Gravitacija (eng. Gravity) je američko–britanska filmska drama sa elementima psihološkog trilera, koju je režirao Alfonso Kuaron, a čija je svetska premijera bila održana na Filmskom festivalu u Veneciji 2013. godine. Kuaron je takođe scenarista, producent i montažer filma. U glavnoj ulozi je Sandra Bulok, koja je jedina protagonistkinja u poslednjih šezdeset minuta filma. Bulokova je izabrana je nakon višemesečnog traganja za glavnom glumicom.

Gravitacija je dugoočekivani visokobudžetni projekat, koji je najavljivan kao vrhunsko ostvarenje o borbi za život po svaku cenu, čak i kada taj život postane gorak i besmislen. Pored toga, smatra se da je tehnički i vizuelno najsavremeniji film snimljen do 2013. godine, i da gledaocima pruža osećaj kao da su zaista u svemiru. Sa ocenom 8.2 na filmskom internet–portalu IMDb to je najbolje ocenjeni film u karijeri Bulokove, a po mišljenju kritičara, eksperata i urednika filmskih portala i magazina to je najbolji film 2013. godine.

Gravitacija je priča o austronautkinji Rajan Stoun čiji je brod pogodio ostatak asteroida i opasno ga oštetio. Iako nema razloga da se vrati na Zemlju (još uvek se ne zna zašto), ona se očajnički bori da preživi. Šanse za to su male budući da joj jedino preostaje da u svom astronautskom odelu plovi svemirom, dok joj kiseonika ponestaje.

OCENA:10

Izvor

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar