Poslovni klub Dalas ( DALLAS BUYERS CLUB)

Poslovni klub Dalas ( DALLAS BUYERS CLUB)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Jean-Marc Vallee
GLAVNE ULOGE: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jenifer Garner, Steve Zahn
TRAJANJE: 115 minuta

Dallas 1985. Električar i povremeni jahač bikova- Ron Woodroof voli” težak” život: previše puši, pije, uzima kokain i naravno uživa u seksu. On je također i tipičan “seljak” sa rasističkom i homofobnom ideologijom. Kad se na poslu povredi i završi u bolnici doznaje da ima HIV i da će umreti u roku 30 dana. Ljut je i gnevan, pogotovo zato jer ima “pedersku” bolest. Ubrzo doznaje da mu tretman pod nazivom AZT može produziti život. No AZT terapija je u SAD-u tek u razvoju.

Dakle, Ron živi svojim uobičajenim opasnim životom sve dok mu se ne dogodi nesreća na poslu, pa mora da ode u bolnicu. Kada ga doktori suoče sa neprijatnom istinom, da ne samo da je HIV pozitivan, nego da je već u poslednjem stadiju side, Ron će odgovoriti: “Nema šanse, nisam ja Rock ‘Pušikara’ Hudson”, ali to ne menja činjenicu da je u problemu. Van bolnice, Ron će se suočiti sa istom otrovnom homofobijom koju je sam širio, pa će shvatiti da je sam na svetu. Kako je jedini lek koji je blizu odobravanja od strane FDA veoma limitirano efikasan,

Ron će se zaputiti u alternativnu kliniku u Meksiku, gde će isprobati alternativne lekove, minerale i vitamine i dobiti ingenioznu ideju da ih prošverca preko granice i ponudi drugim obolelima. Hvatajući se u koštac sa pravnim regulama, Woodroof će, zajedno sa transvestitom Rayonom (Leto) pokrenuti klub kupaca alternativnih lekova i na taj način pomoći bespomoćnima, koliko je i sam u mogućnosti, i tako u perspektivi postati dobar čovek.

OCENA: 9

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar