ČUDESNI SPIDER-MAN 2 (THE AMAZING SPIDER-MAN 2)

ČUDESNI SPIDER-MAN 2 (THE AMAZING SPIDER-MAN 2)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Marc Webb
GLAVNE ULOGE: Emma Stone, Andrew Garfield, Jamie Foxx, Paul Giammati, Sally Field, Dane DeHaan
TRAJANJE: 142 minute

Oduvek smo znali da je najveća borba Spider-Manabilaonakoju je vodio sa samim sobom: bitka između svakodnevnog života PiteraParkera i herojskih dužnosti Spider-Mana. U filmu Čudesni Spider-Man 2 3D (Amazing Spider-Man 2 3D) Piter Parker će otkriti, da najveći sukob tek predstoji. Sjajno je biti Spider-Man (EndruGarfild). Za Spider-Mana ništa se ne može porediti sa osećanjima letenja između solitera, pomaganja drugima i druženja sa Gven (EmaStoun). Ali biti Spider-Man ima i svoju cenu: samo on može zaštititi sugrađane od stravičnog nasilja koje preti da uništi Njujork. Sa pojavom Elektra (DžejmiFoks) Piter se mora suočiti sa neprijateljem daleko moćnijim od sebe. A kada mu se vrati stariprijatelj, Hari Osborn (DeniDeHan), Piter shvata da svi njegovi prijatelji imaju nešto zajedničko: OsKorp.

Kratak osvrt:

”Piter je običan momak koji se zaljubljuje u Gven, međutim kada ona dobije priliku da ispuni svoj životni san, Piter mora da se suoči sa teškom istinom, a to je da ljubav ponekada znači, pustiti onoga koga voliš da ode,” rekao je reditelj Veb. Iako je Piter obećao njenom ocu na samrti da će je štititi tako što će se držati podalje od nje, jasno je da ovo dvoje mladih povezuju duboka osećanja koja prevazilaze sva obećanja.“Njoj se dešavaju fantastične stvari, dobija ponudu da ode na Oksford,” o svom liku kaže Ema Stoun: “drago mi je da se publici sviđa Gvenina priča. Ona je za mene bila veoma bogat i zabavan lik“, rekla je glumica. Partneri na filmu, ali i u životu, o radu jednog i drugog imaju samo reči hvale.„Ona je najtalentovanija glumica koju znam,“ rekao je glumac Garfild.Ema Stoun takođe uzvraća komplimentom:„Pre nego što smo snimili prvi film o Spider-Manu nismo imali prilike da radimo zajedno. Sada znam da je čast igrati pored takvog glumca kao što je Garfild. Nevrovatno je pripremljen, pedantan, a u isto vreme i hrabar,“ rekla je glumica. Njena priča bila je interesantna autorima filma, jer je označila prekretnicu u istoriji stripa. Šansa da se vrate stripu i priču predstave na velikom ekranu, na najemotivniji način, bila je veoma primamljiva za njih

I u drugom delu filma specjalni efekti su ono što dopunjujepriču o superheroju. Elektro, zlikovac protiv koga se bori Spider-Man je bio najzahtevniji lik, kada su efekti u pitanju. Bilo je potrebno vizuelno predstaviti kako on uspeva da stvara elektricitet. Želeli su da naprave nešto neviđeno pa su oblike, boje i nijanse tražili u prirodi, tj. u posmatranju Mlečnog puta, munja itd. Njujork je uvek bio Spider-Manov grad. Od rođenja, tokom odrastanja, kao i srednja škola i univerzitet. Snimanje filma je kompletno urađeno u ovom gradu, što ovaj film izdavaj od ostalih u ovoj franšizi. Film je privukao veliki broj posmatrača, koji su prisustvovali toku snimanja, kako bi videli jednog od najomiljenijih heroja. Ljubav prema heroju, koga pamte još dok su bili klinci, okupila je ekipu kako bi napravili najbolji film.

OCENA: 6

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar