THE CROODS

THE CROODS

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJI:Kirk De Micco,Chris Sanders
GLASOVI:Nicholas Caga,Emma Stone,Ryan Reynolds.Catherine Keener,Cloris Leachman
TRAJANJE:94 minute

“Strah nas održava živim….Nikad se nemoj prestati bojati.”  Grug

Animirani film The Croods je još jedna zabava za celu porodicu, u pravom smislu reči. Mnogi će reći da crtani filmovi nisu ono što su nekad bili, nostalgično se prisećajući onih koje su gledali kao deca. Međutim, nama se čini da je ta situacija upravo suprotna. Crtani filmovi koje smo gledali kao deca, kao da gube onu čar po kojoj ih pamtimo u segmentima naših detinjih sećanja, nakon što ih ponovo gledamo sada kao odrasli. Zapravo nam se čini da su crtaći poslednjih decenija sve bolji i univerzalniji, u smislu sadržinske pristupačnosti gotovo svim generacijama. Upravo jedan od takvih jeste i crtani film The Croods, ta ako ga budete gledali sa svojim detetom, zasigurno se nećete dosađivati, pa ni ako ga budete gledali sami ili u društvu odraslih.

riča u animiranom filmu The Croods, smeštena je u takoreći neidentifikovani period istorije, koji po svemu sudeći najpribližnije predstavlja neki vid praistorije. Takođe, crtać je pun nepoznatih životinjskih vrsta koje se očigledno ne temelje na realnosti, već uglavnom na mašti. Tako ćete npr. u ovom crtaću videti neku vrstu slona sa šarama žirafe, kao i minijaturne slonove ili razne vrste ptica za koje smo prilično sigurni da nisu postojale ni u jednom periodu zemaljske istorije. Međutim, ovo je crtani film i kao što je običaj reći, u njemu je sve moguće. Ono na šta zapravo ciljamo  ja da su mnogi crtani filmovi poput animiranog filmskog serijalaIce Age, osim što su zabavni, ujedno i blago edukativni za decu. Tako deca uz crtani film Ice Age mogu npr. naučiti kako izgleda mamut ili sabljozubi tigar, što sa crtaćem The Croods nije slučaj, ali ga to ipak ne čini mnogo manje vrednim od drugih, barem što se toga tiče.

Centar zbivanja u ovom crtanom filmu je šestočlana porodica Croods. Ova porodica živi u vrlo negostoljubivom stenovitom okruženju, sa vrlo oskudnim mogućnostima prehranjivanja. Takođe, njihovo okruženje je istovremeno prepuno raznoraznih predatora, zbog kojih su životi ove porodice svakodnevno u neizvesnosti. Kako bi izebegli sve ove opasnosti, Croods-ovi se najčešće kriju u pećini, koja im pruža osećaj sigurnosti i u kojoj provode većinu svog života. Iznenadne kataklizmične promene u njihovom životnom okruženju ih međutim teraju da napuste svoje stanište, prisiljavajući ih da potraže bolje mesto za život. Tokom svojih putešestvija, Croods-ovi naleću i na mladića, koji je malo sofisticiraniji i snalažljiviji u prirodi od njih. Mladić koji se odaziva na jednosatavno ime Guy (momak), pridružuje im se u avanturi, učeći ih usput kako da pomalo koriste i svoj mozak, na šta oni nisu naročito navikli. Možda najveća zamerka ovom crtanom filmu su vrlo neoriginalne i ne naročito logične ideje do kojih dolaze Guy, a kasnije i Grug Crood, inače glava porodice Croods. Naime, njihove ideje kojima rešavaju neki problem su slobodno se može reći glupe, ali su istovremeno u crtaću  prikazane kao vrlo bistre i genijalne, što pomalo iritira, a nije ni naročito konstruktivno.
OCENA:8

Izvor

 

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar