ONAJ OSEĆAJ KAD…. (THAT AWKWARD MOMENT)

ONAJ OSEĆAJ KAD…. (THAT AWKWARD MOMENT)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Tom Gormican
GLAVNE ULOGE: Zac Efron, Miles Teller, Michael B.Jordan
TRAJANJE: 95 minuta

Da bi podržali drugara koji je očajan zbog raskida, trojica ortaka se zaklinju da će i oni ostati u “singl” statusu što duže to mogu. Plan pada u vodu kada se svaki od njih zaljubi i mora u tajnosti da iznađe načine da ga ostali ne provale da krši pravila zakletog neženje, uz sve to se svi grčevito bore  sa svojim statusima “komplikovane veze” – kako to sadašnjica svima nameće…

Film Onaj osećaj kad… poznat i pod naslovom Are We Officially Dating? je američka romantična komedija scenariste i redatilja Toma Gormicana. Glumačke zvezde ove komedije su miljenik ženske populacije Zac Efron te Miles Teller, Michael B. Jordan, Imogen Poots, Mackenzie Davis i Jessica Lucas.

Trojica prijatelja žive u New Yorku, i kao većina mladih u dvadesetim godinama imaju problema s održavanjem stabilnih i emotivno zrelih ljubavnih odnosa pa čak i strah od istih i osećaj da biti u vezi i nije baš cool. Kada dođe do trenutka kada bi veza trebala postati ozbiljna oni najčešće beže glavom bez obzira.

Ipak, kada Mikeyja (Michael B. Jordan) jednog od trojice prijatelja i mladog doktora ostavi supruga i uruči mu zahtev za razvod, trojica prijatelja se okupljaju, i iz solidarnosti prema prijatelju, ali i iz zabave i fore odlučuju da više neće imati devojke i da se nipošto neće zaljubiti, jer se to – kako je vidljivo iz Mikeyevog primera, jednostavno ne isplati.

Ipak, s obzirom na stil života koji trojka vodi, uz burne izlaske i vesela druženja u ludom, otkačenom i ogromnom New Yorku, ispostavlja se da je puno teže održati obećanje nego što su u početku mislili. I dok su pokušavali slaviti svoj single status Mikey upoznaje slatku devojku sa naočarima- (Kate Simses), Jason upoznaje Ellie (Imogen Poots), a Daniel Chelsie i vrlo se jednostavno i bez razmišljanja počinju zaljubljivati. Ipak, kako bi ostali dosljedni svom muškom dogovoru i kako ne bi bili papučari sva trojica pokušavaju sakriti da su zaljubljeni i zapravo u vezi, što donosi smešne neprilike u njihov međusobni odnos, ali i u odnos s devojkama s kojima se zapravo vrlo ozbiljno viđaju.

Onaj osećaj kad… je početak rečenice koja je u Facebook vokabularu vrlo popularna, i označava onu neugodnu situaciju i onaj osjećaj kada nam se dešava nešto nezgodno, neugodno, nešto što ne bismo nikako očekivali. Naš Newyorški trio u najboljim godinama proživljava krizu prelaska iz rane u nešto zreliju mladost kada je zapravo sasvim normalno da priznamo da je ljubav ono na što svi padamo i da je ipak stvarno cool biti zaljubljen!

OCENA:5

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar