Porodice Miller (WE’RE THE MILLERS)

Porodice Miller (WE’RE THE MILLERS)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

 

REDITELJ:Rawson Marshall Thurber
GLAVNE ULOGE:Jennifer Aniston,Jason Sudiekis,Emma Roberts,Will Poulter,Ed Helms
TRAJANJE:110 minuta

Glavni junak filma je sitni diler marihuane Dejvid Klark koji prilikom pokušaja da pomogne svom komšiji gubi poveću količinu droge. Zbog toga ga njegov snabdevač ucenjuje i Dejvid mora da mu učini uslugu tako što će uvesti određenu količinu marihuane iz Meksika u SAD. Sticajem okolnosti primećuje da se porodice u ogromnijim kombijima (putujućim kućama) ne pregledaju detaljno na granici i rešava da okupi lažnu porodicu koja će mu pomoći u njegovoj misiji. Njegovu porodicu čine nametljivi komšija, starija striptizeta i devojka koja je pobegla od kuće.

Na prvi pogled se stiče utisak da je ovo tipična američka, fabrička komedija sa već viđenim tokom radnje i dosta klišeiranih scena i dijaloga. Iako je činjenica da ovaj film ne odstupa previše od tog prvog utiska, isto je tako činjenica da film pruža sasvim zadovoljavajući broj originalnih i nepredvidivih scena i fora i poseduje na momente iznenađujuće odličan humor. Humor sam po sebi jeste diskutabilan, sa dosta politički nekorektnih skečeva i pojedinim sirovim dijalozima i doskočicama, ali je generalan utisak da je u ovom filmu sasvim dobar i dobija prelaznu ocenu.

Scenaristi nas brzo uvode u priču, razrađuju likove i, kako novi lik nastupi na ekranu, obraćaju pažnju na njegove potrebe, misli i osećanja, tako da je posvećeno dosta pažnje njihovoj razradi i karakterizaciji. Ipak, kako radnja odmiče, primećuje se da scenaristima nestaje ideja, tako da vremenom film prelazi u previše klišeiranu porodičnu dramu u kome se na samom kraju, po već pisanom pravilu, svi osećaju krajnje povezano i skoro ne mogu da zamisle živote jedan bez drugog. Upravo je sam završetak najviše diskutabilan i, po mom mišljenju, kvari generalan utisak.

OCENA:6

Izvor

 

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar