MAČAK U ČIZMAMA

MAČAK U ČIZMAMA

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Chris Miller
GLASOVI: Antonio Banderas, Billy Bob Thornton, Salma Hayek, Zach Galifianakis
TRAJANJE: 85 minuta

SINOPSIS
Mnogo pre nego što je upoznao Šreka, legendarni mačak u čizmama krenuo je na herojsko putovanje, zajedno s velikim umom Hamptijem Damtijem i “namazanom” Kiti Mekošapić, da ukrade čuvenu gusku koja leže zlatna jaja. Ovo je avantura za devet života!
O FILMU
Reditelj “Šreka 3”, Kris Miler, kaže da je oduvek znao da će mačak u čizmama dobiti svoju glavnu ulogu. “Mačak u čizmama je bio veliki deo uspeha ‘Šreka 2′ i samo je bilo pitanje vremena kada ćemo snimiti film o njemu. On je veoma poseban lik, jer se unutar tog malog i krhkog mačka krije veliko srce i još veći osećaj za pravdu. Mačak ima ogroman ego, ponos i bravado, a opet, možete ga lako kupiti konzervom tunjevine ili svetlošću reflektora. Stoga je istovremeno obožavan i komičan lik!”
Posebno je zanimljiv mačkov glas – po svoj logici, ovo sićušno stvorenje trebalo bi da ima tanak glas, a umesto piskavog zvuka, iz njegovih usta izlazi dubok, senzualan i misteriozan glas Antonija Banderasa. Miler kaže: “Pravo pitanje je da li mačak igra Antonija Banderasa, ili Antonio igra mačka u čizmama? Oni su veoma slični – Antonio zna da mačuje (što je naučio igrajući Zoroa), ume da pleše (što je dokazao igrajući na Brodveju i u mnogim filmovima) i prototip je latinskog ljubavnika. “Ja sam ipak malo viši”, dodaje Antonio smejući se, “ali u mnogim stvarima mačak i ja ličimo kao jaje jajetu! Za mene je velika privilegija što mogu, u ovim teškim vremenima, da nasmejem i oraspoložim ljude širom sveta!” A ono što će sigurno oraspoložiti muškarce širom sveta je mazan, mekan glas Selme Hajek, koja igra Kiti Mekošapić, macu lopova čiji je šarm njeno najubojitije oružje. “Ona uvek pobeđuje i uvek je u pravu!”, kaže Hajekova. “Kiti je veliki borac, i verbalno i fizički! Čak i fatalan macan kao što je mačak u čizmama teško može da izađe na kraj s gospođicom kao što je Kiti!” Selma Hajek, koja prvi put u karijeri radi animaciju, tj. daje glas animiranom liku, kaže da je snimanje došlo u pravi čas, jer konačno može da podeli svoj film s ćerkom. “Otkako se rodila, gledamo crtaće i mislim da sam postala pravi ekspert za animirani film! Odgledale smo sve crtaće koji su snimljeni i slobodno mogu da kažem da je ‘Mačak u čizmama’ među prvih deset!” Iako je “Mačak u čizmama” prvenstveno komedija, producent Agilar je smatra i “pričom o pobuni, prijateljstvu i opraštanju”. Ona počinje davno, još dok su Hamti Damti i mačak odrastali u sirotištu u starom španskom selu. Oni su poput braće, a onda se odjednom desi nešto što ih zavadi i prikazuje mačka u negativnom svetlu – on beži od zakona i Hamti to ne može da mu oprosti. Zek Galifijanakis, koji daje glas Hamtiju, kaže da je Hamti “tužan lik, koji isprva deluje kao negativac – on oseća da gubi svog najboljeg prijatelja i počinje čudno da se ponaša; međutim, iako je zbrkanih misli, njegovo srce je uvek na pravom mestu”. Galifijanakis je imao najteži zadatak – da sinhronizuje jaje! “Jedna od najzahtevnijih stvari je da dočaraš nečiji lik isključivo glasom – ne možeš da koristiš ono što glumci obično koriste u klasičnim filmovima – pokrete, izraze lica i sl. Ja sam jeo jaja, gađao njima pijance koji su se derali ispred moje kuće u dva sata ujutro, ali nikada nisam pričao s njima, niti proveo dovoljno vremena da bih ih upoznao! Ona su zabavna, veselog oblika i mislim da će ovaj film pokazati koliko su potcenjena!” Kada svemu ovome dodate bračni par bandita, Džeka (Bili Bob Tornton) i Džil (Ejmi Sedaris), čarobni pasulj i zlatnu gusku, dobijate modernu verziju čuvene bajke iz detinjstva. Miler dodaje: “Mačak u čizmama živi u nekoj južnoevropskoj vrsti Mediterana. Dok je Šrekov svet zelen, hladan i pomalo tužan, Mačkov je veseo, topao i romantičan. On je ljubavnik, ratnik i brat i, iznad svega, borac za pravdu!
OCENA: 7

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar