LOV NA LOSOSE U JEMENU (SALMON FISHING IN YEMEN)

LOV NA LOSOSE U JEMENU (SALMON FISHING IN YEMEN)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ:Lasse Hallstrom
GLAVNE ULOGE:Ewan McGregor,Emily Blunt,Kristin Scott Thomas,Jill Baker
TRAJANJE:101 minuta

Oscarom nagrađen reditelj Ang Lee donosi veličanstvenu priču prema bestseleru Yann Martela. Film govori o Piju Patelu, sinu čuvara zoološkog vrta. Porodica se odlučila preseliti iz Indije u Kanadu i kreće na veliko putovanje teretnim brodom. Nakon brodoloma, Pi pluta Tihim oceanom. Njegov suputnik je Bengalski tigar po imenu Richard Parker. Kad je sve što poznaješ izgubljeno ostaje nada koja daje snagu za nemilosrdnu borbu…
Očekujte neočekivano. Ovaj film predstavlja izuzetno ostvarenje koje govori o velikim idejama – veri, nadi i borbi za opstanak.

U filmu “Salmon Fishing in the Yemen” jedan šeik vizionar Muhammad veruje da njegov bezbrižni hobi – ribolov može da obogati živote njegovih podanika. Tako on sanja o tome da “dovede” pecanje u pustinju koja nije jako prijateljski nastrojena prema ribama. Spreman i odlučan da u svojoj nameri ne štedi, on angažuje svoju saradnicu za odnose sa javnošću Harriet Chetwode-Talbot (Emily Blunt) da pretvori njegov san u realnost. Sve to će zahtevati učešće britanskog eksperta za ribolov Dr. Alfred-a Jones-a (Ewan McGregor), koji misli da je čitav projekat apsurdan i nedostižan.

Britanskom premijeru se čini da je ideja da se utovari 10 000 lososa iz Severnog Atlantika i preveze do Jevena lud poduhvat, ali i sigurno trik da se odvrati pažnja od mutnih poslova na Srednjem Istoku. Iz tog razloga, on angažuje svog najboljeg saradnika Patricia-u Maxwell (Kristin Scott Thomas), da to obelodani.

San šeika Muhammad-a je da iskoristi pecanje lolosa da ujedini ljude Jemena izvan svih granica koje donosi vera i klasa. McGregor i Blunt-ova imaju dovoljno šarma da dopru do same srži scene.

Sve u svemu, ovaj tim će krenuti na putovanje sudbine i ribolova, kako bi pokazao da je nemoguće, zapravo moguće.

OCENA:7

Izvor

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar