KRUGOVI

KRUGOVI

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Srđan Golubović
GLAVNE ULOGE: Leon Lučev, Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Vuk Kostić, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Hristina Popović
TRAJANJE: 105 minuta

“Meni se sve u životu desilo pogrešno” – Nada

Krugovi su srpski igrani film snimljen 2013. u režiji Srđana Golubovića. Film je inspirisan stvarnim događajima vezanim uz slučaj Srđana Aleksića, bosansko-srpskog vojnika koji je za vreme rata u BiH poginuo braneći svog prijatelja Bošnjaka od suboraca koji su ga hteli ubiti. U filmu se radnja odvija dvanaest godina kasnije kada se roditelji, prijatelji i rodbina poginulog vojnika moraju suočiti sa posledicama i eventualnom vlastitom odgovornošću za tadašnje događaje.

 

Tri paralelene priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas, prateći likove koji su kao svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote. Nebojša, svedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svoga prijatelja, Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi, dok sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

OCENA: 8

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar