KRIVE SU ZVEZDE (THE FAULT IN OUR STARS)

KRIVE SU ZVEZDE (THE FAULT IN OUR STARS)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Josh Boone
GLAVNE ULOGE: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Laura Dern, Sam Trammell, Willem Defoe, Lotte Verbek
TRAJANJE: 125 minuta

“Dao si mi večnost u ograničenim danima i zbog toga sam ti beskrajno zahvalna” – Hazel Grace

SINOPSIS

Hejzel i Gas je dvoje neverovatnih tinejdžera koje spaja sličan opor smisao za humor, prezir prema konvecionalnom i ljubav koja ih odvodi na nezaboravno putovanje. Kako oboje boluju od teške bolesti, polaznici su grupe za podršku obolelima od raka. Njihov odnos je poseban i čudesan i zbog načina i mesta na kom su se upoznali.

 

O FILMU

Zasnovan na bestseleru Džona Grina, film “Krive su zvezde” mladog američkog reditelja Džoša Buna prikazuje pravu ljubav dvoje tinejdžera koji prihvataju jedno drugo u neverovatnim fizičkim i emotivnim iskušenjima. Svet gledamo kroz oči šesnaestogodišnje Hejzel (Šejlin Vudli), koja boluje od raka i zbog roditelja kreće na terapiju u Grupu za podršku mladima obolelim od raka. Nimalo oduševljena tom idejom, devojka čiji društveni život do tada nije ni postojao, upravo na mestu na kojem svi pričaju o svojoj usamljenosti i životnim nedaćama – doživljava pravu ljubav nakon što upozna sedamnestogodišnjeg bivšeg košarkaša Ogastasa (Ensel Elgort).

Uprkos medicinskom čudu koje je smanjilo tumor i kupilo joj još nekoliko godina života, Hejzel je oduvek bila u terminalnoj fazi bolesti – njeno poslednje poglavlje bilo je ispisano odmah uz postavljenu dijagnozu. Onda se u Grupi za podršku pojavio Ogastus i njena priča je ponovo napisana.

Vodeće uloge u filmu “Krive su zvezde” tumače mlade zvezde u usponu Šejlin Vudli i Ensel Elgort. U filmu roditelje mlade Hejzel glume Laura Dern i Sam Tramel, a epizodnu ulogu ima i Vilijam Defo. Književno ostvarenje “Krive su zvezde” poznatog američkog pisca Džona Grina može da se pročita i na srpskom jeziku.

 

OCENA: 8

KRSTARICA.COM

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar