KAPETAN AMERIKA: RATNIK ZIME (CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER)

KAPETAN AMERIKA: RATNIK ZIME (CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJI: Anthony Russo, Joe Russo
GLAVNE ULOGE: Chris Evans, Robert Redford, Scarlett, Johansson, Samuel L.Jackson, Cobbie Smulders
TRAJANJE: 126 minuta

Priča u filmu se odvija dve godine nakon dešavanja u filmu The Avengers (2012), tj. velike bitke u Njujorku. Kapetan Amerika/Stiv Rodžers sada radi za agenciju S.H.I.E.L.D. pod komandom Nika Furija (Samuel L. Jackson), u okviru koje učestvuje u raznim antiterorističkim akcijama, tokom kojih mu društvo pravi i još jedan Avendžer, Crna Udovica/ Nataša Romanof (Scarlett Johansson). Furi jednog dana biva napadnut od strane nepoznate naoružane grupe, maskirane u policajce pod vođstvom misterioznog Zimskog Vojnika (Sebastian Stan), iz čega se teškom mukom izvlači.

Furi se sakriva kod Stiva Rodžersa, upozoravajući ga da je agnecija S.H.I.E.L.D. kompromitovana i da ne veruje nikome. Pokušavajući da sazna šta se dešava, Rodžers takođe biva napadnut u samom sedištu S.H.I.E.L.D.-a, ali nakon uzbudljive borbe uspeva da pobegne, nakon čega kreće opšta hajka na njega. U nastojanjima da otkrije istinu koja se krije iza dvostruke igre S.H.I.E.L.D.-a, Rodžersu se pridružuje i Nataša Romanof, kao i njegov novi prijatelj Sem Vilson (Anthony Mackie), koji će postati još jedan superheroj po imenu Falkon.

Sam uvod u film Captain America: The Winter Soldier nije baš oduševljavajući. Priča počinje pomalo usiljeno, kroz usputne akcija glavnog junaka. Uz to Rodžersova pratnja Crna Udovica, uprkos činjenici sjajnog fizičkog izgleda, u početnim segmentima zvuči prilično neuverljivo dok pokušava da bude opasna, prosipajući otrcane fraze, koje na momente prilično neuspešno teže duhovitosti. Međutim, kako film odmiče, priča iz momemta u momenat postaje sve zanimljivija do nivoa koji su za nas bili potpuno neočekivani. Usiljenost početka ubrzo pada u zaborav, dok film na gotovo svim nivoima naglo počinje da dobija na kvalitetu. Neočekivani zapleti koji upumpavaju napetost u ionako uzavrelu atmosferu sjajnih akcionih scena čine celu priču ralativno kompleksnom kada je ovakva vrsta ostvarenja u pitanju, ne pominjući da je njena zanimljivost po nama daleko iznad prvog dela Captain America: The First Avanger (2012), koji je na nas ostavio vrlo bledunjav utisak.

OCENA: 8

Autor: Nikola Milošev

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar