JACK RYAN: Regrut iz senke (JACK RYAN: SHADOW RECRUIT)

JACK RYAN: Regrut iz senke (JACK RYAN: SHADOW RECRUIT)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ: Kenneth Branagh
GLAVNE ULOGE: Chris Pine, Keira Knightley, Kenneth Branagh, Kevin Costner
TRAJANJE: 105 minuta

“Oni nisu država, oni su korporacija”

Ovde se radi o početnoj priči dotičnog lika koji je nastao iz pera poznatog (i na žalost nedavno preminulog) romansijera Toma Klensija a koga smo, do sada, videli personifikovanog od strane Aleka Boldvina, Harisona Forda i Bena Afleka u filmovima The Hunt for Red October, Patriot Games, Clear and Present Danger i The Sum of All Fears. U ovom reboot filmu upoznajemo ga kao analitičara koji radi u Moskvi i otkriva da njegov poslodavac planira da destabiliše američku ekonomiju. Ne samo što stoji iza kamere Kenet Brana je na sebe preuzeo i ulogu negativca u filmu. Pored Krisa Pajna koji igra glavnu ulogu tu su još i Kira Najtli i Kevin Kostner.

Priča prati mladog Džeka od vremena kada je služio vojsku u Avganistanu do rada u Finansijskom obaveštajnom odeljenju CIA gde mu je mentor Harper (Kevin Kostner). Kad otkrije rusku zaveru da sruši ekonomiju SAD-a, analitičar postaje špijun koji mora da se bori da spasi svoj život i živote mnogih drugih ljudi pokušavajući u isto vreme da sačuva ono najbitnije u životu, vezu sa verenicom Keti.

Zasnovan na liku CIA analitičara koji je stvorio majstor špijunaže, Tom Klensi, „Džek Rajan: Regrut iz senke“ je žestok akcioni triler koji prati Rajana (Kris Pajn) od njegovog mirnog, dvostrukog života veterana koji je postao direktor na Vol Stritu do uzbudljive inicijacije u svet traženog američkog agenta koji je na tragu masovne terorističke zavere u Moskvi. Rajan će se naći u procepu između ćutljivog šefa Harpera (oskarovac Kevin Kostner), verenice koja ne zna ništa o njegovom poslu, Keti (Kira Najtli) i briljantnog ruskog oligarha (Kenet Brana). Džek će morati da se suoči s novom realnošću u kojoj ne sme nikom da veruje, a u kojoj sudbine miliona zavise od toga da on otkrije istinu. Pored svega toga on je i u trci s vremenom da ostane korak ispred svih ostalih…

OCENA: 5

Izvor: MegaBlog

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar