J.EDGAR

J.EDGAR

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ.Clint Eastwood
GLAVNE ULOGE.Leonardo di Caprio,Naomi Watts,Armie Hammer,Dylan Burns,Judy Dench
TRAJANJE.137 min

“PONEKAD MORAŠ ZAOBIĆI PRAVILA DA SAČUVAŠ ZEMLJU” -J.Edgar Hoover

Biografska drama Clinta Eastwooda koja otkriva mračne tajne osnivača FBI-a, J. Edgara Hoovera (Leonardo DiCaprio).
J. Edgar Hoover napredovao je u životu do položaja najmoćnijeg čoveka Amerike. Na čelu FBI-a gotovo 50 godina ništa ga nije moglo sprečiti od namere da zaštiti svoju zemlju. Prošao je osam predsednika i tri rata boreći se protiv stvarnih i pretpostavljenih pretnji, često ne pridržavajući se doslovno pravila, samo da bi njegovi gradjanji bili sigurni.

Njegove su metode istovremeno bile nemilosrdne i herojske, a divljenje sveta bilo je željena, iako često varljiva nagrada. Čuvali su ga u privatnom životu jednako koliko i u javnosti, a tek je mali krug ljudi imao njegovo poverenje. Najbliži kolega Clyde Tolson bio je neprekidno uz njega. Njegova sekretarica Helen Gandy ostala mu je verna do samog kraja i malo duže.
Napustila ga je samo njegova majka, a njen ga je odlazak potpuno skrhao jer je neprekidno žudeo za njenom ljubavlju i odobravanjem. Film J. Edgar istražuje lični i javni život i odnose čoveka koji je s jednakom lakoćom okretao istinu i pridržavao je se, a život je posvetio vlastitom viđenju pravde na koju je često uticala mračna strana moći.

OCENA.6

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar