GANGSTERSKI ODRED (GANGSTER SQUAD)

GANGSTERSKI ODRED (GANGSTER SQUAD)

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJ:Johnatan Levine
GLAVNE ULOGE:Josh Brolin,Emma Stone,Sean Penn,Ryan Gosling,Nick Nolte
TRAJANJE:112 minuta

Žestoki krimić o odredu za gangstere (Nick Nolte, Josh Brolin i Ryan Gosling) koji se bori protiv mafijaša Cohena (Sean Penn) i drži oko na njegovoj ljubavnici Grace (Emma Stone).
Radnja filma je smeštena u korumpirani Los Angeles u razdoblju nakon Drugog svetskog rata, a glavni junaci su žestoki policajci koji se nemilosrdno obračunavaju s moćnim gangsterima.

Glavni negativac ‘Gangster Squada’ je stvarna ličnost, mafijaš Mickey Cohen (Sean Penn) koji 1949. vlada Los Angelesom uz pomoć svojih gangstera, a novcem od droge i prostitucije podmićuje korumpirane političare i policajce.

Zbog toga iskusni policajac Bill Parker (Nick Nolte) osniva posebnu jedinicu s najpoštenijim i najžešćim policajcima, a predvodi ju John O’Mara (Josh Brolin) koji u tim dovodi Jerryja Wootersa (Ryan Gosling).

‘Odred za gangstere’ započinje bespoštedni rat protiv Cohena i njegovih saradnika, a taktika im je da prvo pucaju, a tek onda hapse. Problem nastane kada se mladi Wooters zaljubi u Cohenovu ljubavnicu Grace Faraday (Emma Stone)…

OCENA:5

 

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar