BEL AMI

BEL AMI

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

REDITELJI:Declann Donelan,Nick Ormerod
GLAVNE ULOGE:Robert Pattinson,Uma Thurman,Kristin Scott Thomas,Natalia Tena,Colm Meaney
TRAJANJE:100 minuta

Mlad, ambiciozan i lep. Priča je to o njemu, o njegovom usponu na društvenoj lestvici Pariza. Kako je sve to postigao?
Bel Ami je priča o Georgesu Duroyu koji 1890.-ih godina putuje kroz Pariz, od tavana punih bubašvaba do raskošnih salona, koristeći inteligenciju i moć zavođenja da bi se iz siromaštva uzdigao do bogatstva, od zagrljaja prostitutke do strasti bogatih lepotica, jednom rečju – gde se politika i mediji bore za uticaj, gde seks predstavlja moć, a slava je opsesija.

Georges Duroy je anti-heroj. Radi se o zgodnom i beskrupuloznom mladiću koji otkriva da ima šta prodati. Zavodi moćne žene na vrhu francuskog društva, većinom povezane s izdavaštvom. Koristi seks i činjenicu da ih neopozivo privlači ne bi li se uspeo na vrh. U svetu bez zastajkivanja na kraju dobiva što je hteo. Dakle, za njega nema posledica.

Radnja filma Bel Ami temelji se na istoimenom romanu koga je 1885. napisao Guy de Maupassant. To je neverovatno subjektivna priča. Guy de Maupassant u svom najokrutnijem i najironičnijem izdanju. Ironičan je prema medijima, a ironično je i to što se između te priče i današnjice mogu povući brojne paralele. Radi se o manipulaciji medijima, ilegalnoj invaziji vlade na arapsku zemlju radi prirodnih resursa, laganju ljudima, tajnom sporazumu (ili nepostojanju istoga) s medijima, seksu, slavi i o tome kako se neko može uspeti na vrhu s vrlo malo talenta.
OCENA:5

Izvor

Nauči one koji ne znaju. Podeli post sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar